De Kartonvreter ging los!

Kartonvreter

Werken aan steeds minder karton

Tijdens de feestdagen versturen we héél wat pakketjes en dus ook héél wat karton. Natuurlijk doen we er alles aan om jouw bestellingen klimaatvriendelijk te verpakken en te bezorgen. Zo pakken we met onze slimme inpakmachines steeds meer pakketjes op maat in om ‘loze lucht’ te beperken. We versturen al 75% van onze pakketten zonder opvulmateriaal. En als de verpakking van je bestelling stevig genoeg is, doen we er helemaal geen bol.com doos omheen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we in 2020 al 12% minder verpakkingsmateriaal per artikel gebruikten dan het jaar daarvoor. Tijdens de feestdagen kan het karton op sommige plekken toch behoorlijk ophopen. Daarom lieten we – als test - een nieuw idee los.

Kartonvreter truck

We lieten de Kartonvreter los

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam mochten we de bol.com Kartonvreter een paar dagen loslaten. En die kwam het overschot aan karton opvreten. Gewoon aan huis. Hij vrat alle dozen, ook als ze niet van bol.com waren. En hij kon behoorlijk brullen als hij honger had. Oja, al het verslonden karton in zijn buik werd bij de Gemeente Amsterdam ingeleverd en weer lekker gerecycled. Kijk maar hieronder!

Wat extra kartontips

Om te voorkomen dat er tijdens de feestdagen teveel karton naast de bakken staat.

 • 1.

  Maak karton klein voor het in de papiercontainer gaat. Zo past er meer in de container en raakt deze niet verstopt.

 • 2.

  Heb je veel karton of grote stukken karton? Dan kan je het ook naar een afvalpunt van jouw gemeente brengen.

 • 3.

  Wist je trouwens dat nat karton niet meer goed te recyclen is? Zorg dus dat het lekker droog de container in gaat. Ook een reden om het niet ernaast te zetten.

 • 4.

  Als het karton vies is, zoals een gebruikte pizzadoos, dan moet het bij restafval. Dat scheelt ook weer ruimte in de papierbak!